Bezoekers info

Algemeen | VSV Tuimelwagen | VDAB Truck Simulator | Spiegels en Dodehoek | Kidscorner | Hoe te bereiken?

De Warmste Truckrun 2021 zal niet enkel een truckrun zijn. Het hele evenement staat in het teken van verkeersveiligheid en er zullen dus verschillende activiteiten zijn hierover. Daarnaast zullen er ook liveoptredens zijn, de namen van de artiesten houden we nog even geheim tot er volledige zekerheid is in verband met de CoVid-19 pandemie.

Ook aan de kids is er gedacht, zo zal er een uitgebreide Kids Corner zijn met springkastelen, RC Vrachtwagens, lego, Vlaamse Spelen en we hopen om een verkeerspark met gocarts ter plaatse te krijgen. Alles om ook de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Natuurlijk vergeten we ook de maag niet. Er zullen verschillende foodtrucks aanwezig zijn. De volledige catering zal werken met jetons dewelke op het terrein aan de automaten kunnen aangekocht worden. Betaalmogelijkheden zijn cash, bankkaart en de Bonsai Pay app.
Niet bekend met Bonsai Pay?

Voor iedere 10 betalingen die jij doet, plant bonsai een boom. Hiervoor werken wij samen met Eden Reforestation Projects, zij planten bomen in de landen waar het het meeste nodig is.

Voor bezoekende chauffeurs zal er een heus Shopping Centre zijn waar gadgets, accessoires, interieur onderdelen en stickers verkocht worden om de vrachtwagen mee aan te kleden.

Een Truck- en Trailersalon om de laatste nieuwe modellen te showen en mee uit te pakken moet de kers op de taart zijn voor bedrijven en chauffeurs die afzakken naar Genk.

VSV Tuimelwagen

De deelnemers ervaren wat de gordel doet en hoe efficiënt die is. Enkele losliggende voorwerpen van zacht materiaal in de auto tonen aan wat er gebeurt met losse objecten. Daaraan gekoppeld voorzien we ook een impactweegschaal. Dat toestel geeft een idee van de impact van een botsing op personen en objecten bij een bepaalde snelheid.

VDAB Truck Simulator

Deelnemers kunnen in deze simulator ervaren hoe het is om met een vrachtwagen te rijden, om eens het verkeer vanuit het standpunt van een vrachtwagenchauffeur te zien. Een plezierige en leerrijke activiteit om gevaren zoals de dode hoek te ervaren door de ogen van een vrachtwagenchauffeur.

Spiegels en dode hoek

In samenwerking met TVM zal er aandacht geschonken worden aan een juiste spiegelafstelling gecombineerd met sensibilisatie van de dode hoek. Ook zal er aandacht besteed worden aan de gevaren van de afleiding veroorzaakt door smartphone gebruik achter het stuur.

Kids Corner

Een volledige zone voorzien om de kindjes een onvergetelijke dag te bezorgen. Vlaamse Spelen, springkastelen, lego, radiobestuurde vrachtwagens en een verkeerspark met gocarts. Alles weer in het teken van verkeersveiligheid en transport.

Hoe te bereiken?

GPS Loccatie: Stadionplein 2, 3600 Genk
In de nabijheid van het stadion zullen borden en stewards u verder helpen richting de juiste parking.

Vanuit Hasselt
Via de N75 richting Genk, vervolgens de N76 richting Bree.

Vanuit Bree
Via de N76 richting Genk

Vanuit Maaseik, Maasmechelen
Via de N75 richting Genk, vervolgens de N76 richting Bree

Vanuit Borgloon, Wellen, Kortessem, Diepenbeek
Via de N76 richting Genk, Bree

Vanuit Sint-Truiden, Alken
Via de N80 richting Hasselt. Vervolg daarna de route “Vanuit Hasselt”

Vanaf de E313
Afrit 30 Diepenbeek, vervolgens de N76 richting Genk, Bree

Vanaf de E314
Afrit 31 Genk-Centrum, vervolgens de N76 richting Oudsbergen, Bree